press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

 



Deze starterswoningen maken deel uit van het nieuwe Lookwartier in Doetinchem. We ontvingen  op basis van de resultaten van een aantal ontwerpsessies onder andere de opdracht voor deze 10 beneden-bovenwoningen. De gevraagde ontsluiting met een galerij aan de tuinzijde is omgevormd tot een veel aantrekkelijker concept met een inpandige gang achter de voorgevel. Hierdoor houdt de tuin van de benedenwoningen voldoende privacy, en kunnen alle binnentrappen boven elkaar geplaatst worden, wat leidt tot een heel compact ontwerp.
We gebruiken dit ontwerp nu als basis voor een studie naar de kansen voor passiefhuis-starterswoningen. Uit de PHPP-berekeningen blijkt er door de compacte opzet nauwelijks ontwerpaanpassingen nodig zijn. Wel een zorgvuldige detaillering en uitvoering van de schil. De installatie is gebaseerd op gebalanceerde ventilatie met luchtverwarming.
Bent u geïnteresseerd in dit concept, neem dan contact op met Erik Knippers.



 

 


 

Opdrachtgever:
Sité
Programma:

Starterswoningen
Medewerkers:

Erik Knippers

Floris van Zwicht

Ad Terlouw
Bruto vloeroppervlak:

750 m2
Status:

Uitgevoerd


 

​

Gerelateerde onderwerpen:
Nieuwe woonvormen

Duurzaam

starterswoningen doetichem

  • Pinterest-Square
  • tumblr-square
  • b-linkedin
  • Houzz - Black Circle