1/5



De apotheek aan de Biltstraat 100 is uitgebreid tot een multifunctioneel gebouw met een huisartsenpraktijk en woningen. Een kloek metselwerkvolume voegt zich in tussen de aanwezige statige panden. Grote vierkante raamopeningen doorbreken het stramien van de identiek gehouden ramen. De rondlopende metselwerk schil verandert aan de achterzijde in een stedelijke plint waarop een houten volume rust. Blankhouten puien en lamellen sluiten aan bij de bestaande apotheek.
De begane grond bevat de uitbreiding van de bestaande apotheek en ondersteunende functies. Hier zijn ook, middels een parkeermachine, 14 parkeerplaatsen gerealiseerd. De woningen en een huisartsenpraktijk worden ontsloten vanaf de verkeersluwe doorgang naar het achtergelegen woongebied. Binnen het trappenhuis is spiraalvormig een onafhankelijke vluchtweg gecreëerd.


 

Opdrachtgever:
Apotheek Koert
Programma:
Apotheek

Huisartsenpraktijk

Woningen

Parkeren
Medewerkers:
Erik Knippers

Kurt Gouwy
Bruto vloeroppervlak:
Nieuwbouw: 1.300 m2

Verbouw: 600 m2

Status:

Gerealiseerd

​

Gerelateerde onderwerpen:
Transformatie
Lookwartier Doetichem
 

medisch centrum utrecht

  • Pinterest-Square
  • tumblr-square
  • b-linkedin
  • Houzz - Black Circle