top of page

               

Ontdekken

Bij het werken aan bestaande gebouwen en structuren blijken veel mogelijkheden zichzelf aan te dienen wanneer de juiste vragen gesteld worden. Om dit te bereiken is een intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen van groot belang, waarbij het proces met een zo open mogelijke houding van allen gebaat is. Dan wordt het mogelijk het ontwerpproces als een ‘ontdekkingsreis’ te beleven, waarbij het resultaat alle partijen zal verrassen. Deze werkwijze heeft zich bewezen bij een aantal bijzondere projecten, onder andere de uitbreiding van de 2e Kamer, de oude Rijkswerf en het Menko-gebouw.

Integratie

Vaak beginnen transformatieprojecten met een reeks praktische problemen die opgelost moeten worden. Bijvoorbeeld bouwfysische problemen, bijzondere verdiepingshoogten, problemen met daglichttoetreding.  Wij zoeken oplossingen die op zoveel mogelijk niveaus ingrijpen. Een goed voorbeeld zijn de ingebouwde ‘doosjes’ in het depotgebouw in Den Haag. Door de nieuwe kantoren een stukje achter de gevel te plaatsen en een verhoogd dak te geven lossen we in een keer verschillende zaken op. Door de dubbele gevel die ontstaat worden de koudebruggen geneutraliseerd en kan de opwarming in de zomer weggeventileerd worden. De extra hoogte maakt de kantoren leefbaar, en het glas in dak het compenseert de diepere ligging in het gebouw. Zo kan een goed concept meerder problemen wegnemen en een resultaat opleveren dat bij nieuwbouw ‘ondenkbaar’ zou zijn.

QuickScan

Om snel inzicht te krijgen in de mogelijkheden en de beperkingen van een bestaand gebouw bieden we een quickscan aan. We brengen het object in kaart, toetsen het aan de regelgeving voor de gewenste functies en geven een beeld van het te bereiken resultaat en de daaraan verbonden kosten. Een goede basis voor het formuleren en opstarten van een project.
                                           

warmtehub

rijksarchief 

2e kamer

warmtehub

transformatie

menko

koningshof

zuidkamp

zuidkamp

willemsoord

  • Pinterest-Square
  • tumblr-square
  • b-linkedin
  • Houzz - Black Circle
bottom of page