top of page

​

Een transformatie van drie rijksmonumenten, waaronder het voormalige ‘Logement van Amsterdam’ aan het Plein en het depotgebouw van het Rijksarchief. Het programma: een parlementaire enquêtezaal en kantoorruimte voor 300 werkplek­ken. Als vertaling van de gewenste ‘openbaarheid van bestuur’ is een open en inzichtelijke invulling ontworpen, met de parlementaire enquêtezaal centraal in de binnenhof. De waardevolle monumenten rond het binnenterrein zijn uit hun isolement gehaald. Vanaf de nieuwe entree starten aparte routes voor publiek en gebruikers, gescheiden door een vide.

In het depotgebouw kon het daglicht door de roostervloeren alle verdiepingen bereiken. De dichte structuur van vakwerkkolommen en de beperkte verdiepingshoogte leek een kantoorfunctie uit te sluiten. Toch zijn er hier 70 werkplekken ondergebracht. Kantoren zijn als geklimatiseerde ‘doosjes’ in de stellingen geplaatst.

Voor het ‘Logement’ is speciaal meubilair ontworpen waarin verstelbare werkbladen, kastruimte, bekabeling en verlichting zijn geïntegreerd.

 

 

Opdrachtgever:
Rijksgebouwendienst
Programma:
Kantoren

Parlementaire enquêtezaal
Medewerkers:
Erik Knippers

Michel Brands

Kurt Gouwy

Ad Terlouw

Ellen Wanders
Bruto vloeroppervlak:
Nieuwbouw 2.500 m2, Verbouw 7.500 m2
Status:
Gerealiseerd​

​

Gerelateerde onderwerpen:
Transformatie
Duurzaamheid
Willemsoord Den Helder
Menko
Enschede

Stadsschouwburg Utrecht


 

2e kamer den haag

  • Pinterest-Square
  • tumblr-square
  • b-linkedin
  • Houzz - Black Circle
bottom of page