Utrecht
Utrecht

press to zoom
Utrecht
Utrecht

press to zoom
Maarssen
Maarssen

press to zoom
Utrecht
Utrecht

press to zoom
1/9

​

Gerelateerde onderwerpen
Duurzaamheid
Centrum voor diagnose en behandeling

Opdrachtgever:
RAVU
Programma:
Ambulanceposten
Medewerkers:
Erik Knippers

Obbe Groenhout

Ad Terlouw
Bruto vloeroppervlak:
300 - 500 m2 per post
Status:
Gerealiseerd

ambulancepost utrecht

De Regionale Ambulance-Voorziening Utrecht streeft naar een hoog niveau van zorg en gebruikt moderne middelen waarbij gelet wordt op duurzaamheid, arbo-condities en de juiste prijs/kwaliteit verhouding. (Visie RAVU). Deze ambities hebben we vertaald in een serie gebouwen die een gemeenschappelijke kwaliteit bieden, maar ook passen bij hun locatie.
De post in Doorn, op een bosperceel bij een kazerne, is bescheiden, als een houten schuur tussen de bomen geplaatst. Het metalen zadeldak met afgeronde nok biedt een herkenbare contour en een onverwacht ruimtelijk effect in de personeelsruimte. De locatie in Maarssen, op een open terrein aan een drukke weg, vroeg om een meer uitgesproken vormgeving. Het beeldbepalende dak plooit zich vanaf de achterzijde over de post. In Utrecht grenst het gebouw aan een verzorgingshuis. Het ontwerp is extra laag gehouden, met een gebogen grasdak als zichtelement.
De serie is gebouwd met duurzame materialen, kenmerkende houten gevels en gebogen daken. Op deze wijze hebben we gebouwen gemaakt die duidelijk uit dezelfde familie stammen, maar tegelijk een gepaste relatie met hun omgeving aangaan.

 
 

 

  • Pinterest-Square
  • tumblr-square
  • b-linkedin
  • Houzz - Black Circle