1/8

 


 
 

Een centrum voor diagnose en behandeling van kanker.  Het project is voor een belangrijk deel gefinancierd uit sponsorgelden (Sponsor Bingo loterij). Uitgangspunt voor het gebouwconcept is een zo kort mogelijke diagnoseperiode. Het is bovendien een ‘BrightSite’, op basis van een voor de VUmc ontwikkeld healing environment concept.
De patiënt staat centraal. ‘Moodscapes’ zorgen voor een natuurlijke beleving. Tijdens de behandelfase kan de patiënt, afhankelijk van zijn toestand, een rustige  plek zoeken, of het contact met een naaste. Gemeenschappelijke ruimten grenzen aan daktuinen, die samen een groen daklandschap vormen.  
De vier opbouwen op de polikliniek zijn ontworpen als IFD-concept (Industrieel, Flexibel, Demontabel). De constructie en de schil zijn vergelijkbaar, maar hierbinnen kunnen verschillende functies een plaats krijgen. Dit verhoogt de toekomstbestendigheid. Het demontabele ‘droge’ bouwsysteem kan snel en met weinig overlast gemonteerd worden boven het bestaande ziekenhuis. Het gebouw is aangesloten op de stadskoeling die gebruik maakt van het koude water van de Nieuwe Meer. Vergeleken met conventionele koeling wordt 75% minder energie verbruikt. De daktuinen zorgen voor extra isolatie en regenwaterbuffering.

 

Opdrachtgever:
VUmc Projectbureau
Huisvesting
Programma:
Centrum voor diagnose en

behandeling
Medewerkers:
Erik Knippers

Jan Mous

Kees Bruinier
Interieurontwerp:
D/dock
Bruto vloeroppervlak:
4.600 m2
Status:
Gerealiseerd

​

Gerelateerde onderwerpen
Zorgconcepten
Klinisch TrainingsCentrum
PET-MRI Center Amsterdam

Entree Poli VUmc Amsterdam

vumc cancer center amsterdam

  • Pinterest-Square
  • tumblr-square
  • b-linkedin
  • Houzz - Black Circle