1/8

De fundering en de draagstructuur van de bestaande polikliniek bevatten voldoende reserves voor een optopping met plaatselijke vier bouwlagen, mits uitgevoerd in een lichte staalconstructie. Op het bestaande gebouw kan zo in totaal ca. 12.000m2 worden toegevoegd.
Alle opbouwen zijn vormgegeven als een blauwe balk op slanke poten, met een omkaderde pui op de koppen. De onderste lagen kunnen vrijer ingevuld worden, hier krijgen functies met een groter oppervlak een plaats. Dakterrassen en tuinen maken het geheel tot een echt daklandschap. De opbouwen worden als ‘bouwpakket’ op het dak geplaatst, waarbij de ondergelegen verdiepingen in gebruik blijven.

De eerste twee opbouwen (fase A en B) zijn ontworpen als kantoorgebouw. Bestaand kantooroppervlak in het ziekenhuis kan daardoor worden benut voor patiëntgerelateerde voorzieningen. Fase C is een Klinisch Trainings-Centrum voor studenten van de medische faculteit van de VU. Omdat deze uitbreiding niet aansluit op de bestaande hoofdliften is een nieuw stijgpunt ontworpen in één van de bestaande patio’s. De studiezalen van het KTC grenzen aan een groot dakterras op het zuiden dat erg populair is bij de studenten. Fase D is onlangs opgeleverd. Dit is een centrum voor diagnose en behandeling van kanker, met een ‘healing-environment’ concept.


 

Opdrachtgever:
VUmc Projectbureau

Huisvesting
Programma:
Onderwijs

Kantoren
Mederwerkers:
Erik Knippers

Jan Mous

Kees Bruinier
Bruto vloeroppervlak:
Totaal         12.000 m2

opbouw C   3.500 m2
Status:
Gerealiseerd
 

​

Gerelateerde onderwerpen
Healing environment
Entree polikliniek VUmc

Transformatie

VUmc Cancer Center

PET-MRI Center

vumc opbouw c amsterdam

  • Pinterest-Square
  • tumblr-square
  • b-linkedin
  • Houzz - Black Circle