press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

 



Een uitbreiding en renovatie van het bestaande cyclotrongebouw. Het nieuwe cyclotron wordt gebruikt voor onderzoek door de universiteit, en voor de productie van geneesmiddelen door GE Healthcare. Verder zijn er productiefaciliteiten, laboratoria, kantoren en een opstelling voor een singletron gerealiseerd.
De nieuwbouw bestaat uit een productieverdieping met daarboven een installatielaag. Dit leidt tot een relatief laag gebouw. Om met het beschikbare volume een krachtig beeld te bereiken krijgt de vorm een plastisch karakter. Hoeken zijn afgerond, gevel en dak lopen in elkaar over en de plint ligt terug.
Het bestaande gebouw heeft een nieuwe gevelbekleding gekregen, waarbij de energieprestatie sterk is verbeterd. Ook het interieur is geheel up to date gebracht.
Het Architectenforum verzorgde de inpassing in de stedenbouwkundige context, het ontwerp voor bouwvolume en gevels, en  interieurvormgeving. Tebodin Eindhoven was verantwoordelijk voor de total engineering.


 

 

Opdrachtgever:

Technische Universiteit Eindhoven

Programma:

Nieuwbouw cyclotrongebouw met faciliteiten

Renovatie en herindeling bestaand gebouw

Medewerkers:

Erik Knippers

Bruto vloeroppervlak:

Nieuwbouw: 4.900 m2, renovatie: 4.300 m2

Status:

Gerealiseerd

 

​

Gerelateerde onderwerpen:

Transformatie

PET-MRI Center

cyclotron eindhoven

  • Pinterest-Square
  • tumblr-square
  • b-linkedin
  • Houzz - Black Circle